Un nou an școlar, un nou an plin de oportunități!

CMEB

Un nou an școlar, un nou an plin de oportunități!

Vineri, 20 septembrie, reprezentanții elevilor bucureșteni s-au întâlnit la Liceul Teoretic “Traian”, cu ocazia primei Adunări generale a acestui an.

Pentru început, am avut-o drept invitată pe Maria, care ne-a vorbit despre târgul de cursuri și voluntariat, Opportunity Weekend, eveniment la care Consiliul Muncipal al Elevilor București este partener oficial. Opportunity Weekend va avea loc în perioada 5-6 octombrie, la OK Center.

Cel de-al doilea invitat, Cătălin, a adus în discuție inițiativele PROEDUS, cu accent pe programul “Voluntar PROEDUS 2.0”, la împlinirea a 10 ani de activitate, fiind pregătite noi proiecte pentru liceeni bucureșteni.

Sesiunea ordinară de lucru a decurs conform ordinii de zi ce a cuprins următoarele puncte:

  1. Prelungirea mandatelor membrilor Biroului executiv;
  2. Alegeri în Consiliul de Administrație;
  3. Capacitarea Consiliilor Școlare ale Elevilor;
  4. RISEMB;
  5. Diverse.
CMEB a primit un medalion din partea PROEDUS în semn de recunoștință pentru colaborarea dintre cele două structuri!

1. Prelungirea mandatelor membrilor Biroului executiv

Adunarea generală a început cu prelungirea mandatelor, moment în care Mihai Sturza, Antonia Stan, Cătălina Ifrim și Karina Caramihai, vicepreședinți, și-au prezentat raportul de activitate, urmați de Tudor Panait, președintele Consliului Municipal al Elevilor Bucuresti, care a prezentat întregul raport al structurii.

2. Alegeri în Consiliul de Administrație

În continuare, s-au adus în discuție alegerile în Consiliul de Administrație, forul decizional la nivelul școlii, care, conform calendarului, au fost organizare pe data de 19 septembrie. Fiecare elev reprezentant a luat cuvântul și a prezentat situația liceului din care provine, astfel Biroul Executiv al CMEB putând să știe situația în teritoriu și să le ofere sfaturi celor prezenți.

De asemenea, s-a adus în discuția și problema elevilor reprezentanți cu drept de vot în Consiliile de Administrație ale liceelor cu profil tehnic sau profesional unde, după noile modificări, trebuie să aibă un loc asigurat.

3. Capacitarea Consiliilor Școlare ale Elevilor

În cadrul punctului 3 de pe ordinea de zi a Adunării generale, a fost prezentată Metodologia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor în Consiliul Elevilor, alături de calendarul de alegeri:

  • 18-24 septembrie 2019: Depunerea dosarelor de candidatură în format fizic pentru Consiliile Școlare ale Elevilor;
  • 25 septembrie 2019: Evaluarea și validarea dosarelor de candidatură;
  • 26 septembrie – 7 octombrie 2019: Desfășurarea campaniei electorale;
  • 3-8 octombrie 2019: Desfășurarea alegerilor pentru funcțiile din cadrul Consiliului Școlar al Elevilor;
  • 24-31 octombrie 2019: Depunerea dosarelor de candidatură pentru funcțiile vacante din cadrul CJE/CMEB și alegerile pentru funcțiile din cadrul CJE/CMEB.

4. RISEMB

Președintele structurii a prezentat conceptul RISEMB (Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivelul Municipiului București), document realizat în urma răspunsurilor a 954 de elevi și cadre didactice la chestionarul ce reflectă gradul de respectare a drepturilor și îndatoririlor ce îi vizează pe beneficiarii direcți ai actului educațional.

5. Diverse

În încheierea Adunării generale s-au discutat problemele întâmpinate la începutul acestui an școlar.

Îți putem oferi oricând detalii suplimentare. În acest sens, ne poți contacta în orice moment pe pagina noastră de Instagram sau Facebook!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *