Consiliul Municipal al Elevilor

Probabil că dacă ești aici, ți-ai pus măcar o dată întrebarea: cum mă reprezintă pe mine Consiliul Elevilor?. Așa că, haide alături de noi să-ți prezentăm câteva dintre modalitățile prin care facem vocea colegilor noștri auzită:

Participăm la ședințe publice

Asta include orice dezbatere cu privire la educație, tineret sau finanțarea acestor domenii, organizate atât de autoritățile locale, cât și cele centrale. În cadrul acestora prezentăm opinia elevilor privind subiectele aflate în discuție și încercăm să găsim alături de decidenți cele mai bune soluții pentru a îmbunătății viața elevilor din București. Printre cele mai importante dezbateri la care am participat în anul școlar 2023-2024 se numără dezbaterea pe legile educației din Camera Deputaților, fiind singura structură de la nivel județean invitată la aceasta, dezbaterea bugetului Primăriei Sector 6, dezbaterea „Educația, între echitate și excelență”, dezbateri privind acordarea burselor, consumul de droguri din școli și curriculumul școlar.

Organizăm evenimente

Lunar, organizăm evenimente pe diverse teme, de la sănătate mintală și fizică la orientarea în carieră și multe alte domenii în care colegii noștri simt nevoia de susținere prin educație non-formală. Dacă ești elev, te invităm să ne scrii cu privire la ce evenimente ți-ai dori să mai organizăm, dar și să participi la acestea pentru a dobândi cunoștințe utile care nu sunt cuprinse, din păcate, de materia predată la școală. Pentru noi, feedback-ul din partea elevilor este cel mai important, toate evenimentele fiindu-le adresate, așadar, te așteptăm la următorul eveniment marca CMEB!

Lansăm consultări

De-a lungul timpului am lansat mai multe consultări către elevii din București, prin care i-am invitat să-și exprime opinia cu privire la calitatea educației, cât de respectate le-au fost drepturile, ce carieră îți doresc să urmeze și multe altele. În urma fiecărei consultări este lansat un raport, prin intermediul căruia aducem pe masa decidenților opinia elevilor, dar și nevoile acestora pentru un act educațional de calitate. 

Comunicăm cu instituțiile statului

Alături de partenerii noștri de dialog, încercăm să găsim cele mai bune metode de a rezolva probleme elevilor. Avem contact direct cu toți actorii relevanți din educație, motiv pentru care, dacă te confrunți cu o problemă în școala ta, suntem aici să te sprijinim și să găsim soluții împreună.

Participăm la evenimente culturale

În calitate de reprezentanți ai elevilor, suntem invitați la diverse evenimente culturale, în special dacă acestea se adresează și elevilor. În acest sens, prezentăm opinia noastră cu privire la dezvoltarea proiectului, dar și impactul pe care acesta îl poate avea în comunitățile școlare din București, demonstrând faptul că elevii sunt, în continuare, interesați de cultură.

Avem ședințe, multe ședințe

Una dintre principalele metode prin care ne organizăm activitatea și ne asigurăm că toți elevii sunt reprezentați la cel mai înalt nivel, constă în ședințe, atât ale Biroului executiv, cât și ale Adunării generale. Deși pot dura câteva ore bune, mai ales atunci când discutăm subiecte complexe, ne asigurăm că facem cele mai bune decizii pentru colegii noștri și că le prezentăm cât mai bine informația de care au nevoie.

Răspundem la zeci de telefoane

O parte importantă din activitatea noastră constă și în vorbit la telefon. Între membrii Biroului executiv, avem sute de telefoane lunar pentru a rezolva problemele care ne sunt semnalate de către elevi, a asigura reprezentarea acestora în fiecare școală, pentru a găsi sponsori pentru evenimente și multe altele.

Asigurăm reprezentarea elevilor din toate liceele

Una dintre cele mai dificile misiuni ale noastre este să asigurăm că toate școlile din București au un Consiliu Școlar al Elevilor activ și implicat, care să vină în sprijinul colegilor lor. Dacă în școala ta, CȘE-ul nu se implică sau nu este ales de către elevi, nu ezita să ne contactezi, contactul cu colegii noștri este de departe cel mai important aspect al reprezentării.

Îți răspundem la orice întrebare

Indiferent de oră și de modul prin care alegi să ne contactezi (Instagram, e-mail, messenger sau la telefon), îți răspundem cu mare drag la orice întrebare ai. Dacă nu ești sigur când trebuie să intre bursa, care îți sunt drepturile sau la cine ar trebui să apelezi atunci când ești nedreptățit, suntem aici pentru tine și îți răspundem în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, prin intermediul acestor mijloace de comunicare ne poți face și propuneri pe care să le înaintăm mai departe decidenților. 

Iată câteva dintre modurile în care noi te reprezentăm pe tine, ca elev. Dacă ți-am stârnit interesul și îți dorești și tu să faci parte din mișcarea de reprezentare pentru a-ți ajuta colegii, te invităm să ni te alături la cea mai apropiată sesiune de alegeri, fie direct nouă, fie Consiliului Școlar al Elevilor din liceul tău. Reprezentarea continuă!